Qui Som

L’Acocollona’t és una associació cultural nascuda a Girona l’any 2012 per tirar endavant el festival del mateix nom dedicat al cinema de terror i fantàstic. El passat 2021 es va realitzar la seva onzena edició consolidant-se com un esdeveniment de referència en el panorama català. 

Enguany afronta un nou repte creant i organitzant les jornades Ceba Negra dedicades a la crònica negra i el true crime de la mà de:


Jacint Casademont, comunicador multimèdia especialitzat en la divulgació i anàlisi del gènere negre. El seu canal de Twitch, i especialment el seu espai Enigmes Pendents, s’ha convertit en un èxit d’audiència gràcies a les seves tertúlies al voltant dels programes Crims de TV3 i L’Hora Fosca d’À Punt, a més d’analitzar literatura i documentals de la mateixa temàtica.

Segueix-lo a Twitch: twitch.tv/jacintcasademont

Segueix-lo a YouTube: youtube.com/c/JacintCasademont


Xavi Gorro, co-responsable del programa de referència pels amants de la crònica criminal La nit més fosca. Desprès de quatre temporades acumula desenes de milers d’escoltes convertint-se en un dels podcasts més escoltats del panorama actual en català. En aquest espai s’hi repassen casos de tot tipus intentant situar  el seu context històric i ressenyant-ne l’impacte social, polític i cultural.

Escolta La Nit Més Fosca: bit.ly/la-nit-mes-fosca

LNMF a Twitter: twitter.com/ceba_negra

LNMF a Instagram: instagram.com/ceba_negra


Franchu Llopis, co-propietari de la llibreria La Bookman de Figueres. L’establiment està especialitzat en la novel·la negra tan per l’espai dedicat al gènere com per la seva difusió. En qüestió de pocs anys s’ha convertit en un dels pilars de la dinamització cultural de la ciutat gràcies als seus clubs de lectura i nombroses presentacions.

La Bookman a: llibreriabookman.com

La Bookman a Twitter: twitter.com/La_Bookman_

La Bookman a Instagram: instagram.com/llibreriabookman