Programació Ceba Negra 2022

Dimecres 2 de març

BOOKCROSSING NOIR

Omplim Figueres de literatura criminal amb un alliberament de llibres de gènere negre per la ciutat de Figueres a càrrec de la Taberna Libraria, si trobeu algun dels llibres alliberats compartiu-ho a les xarxes socials amb el hashtag #bookcrossingcebanegra

Dijous 3 de març

Joan Porxas “El arte del crimen ampurdanés” [Fotos]
19:00 h – Taberna Libraria – Carrer Narcís Soler, 6, Figueres

Conversa amb l’escriptor figuerenc Joan Porxas autor del llibre «El arte del crimen ampurdanes» que ens presentarà la seva nova novel·la al local de la llibreria.

“Tor la muntanya maleïda” [Fotos]
20:00 h – Sala petita La Cate – Ronda Rector Arolas, 4

Projecció del documental “Tor la muntanya maleïda” i Taula rodona “Odi, ira i traïció a l’entorn personal” amb Carles Vilaseca, el “Coach Galàctic.

Divendres 4 de març

“El fenomen Crim” amb Anna Punsí i Carles Porta [Fotos] [1] [Vídeo]
20:00 h – Auditori Caputxins – Carrer del Rec Arnau, 8

La periodista de successos Anna Punsí i el director del programa de TV3 Crims, Carles Porta conversen sobre l’èxit del programa i del ressò mediàtic que està tenint al país la crònica negra.

Dissabte 5 de març

“Escriure negre des de l’Empordà”, amb Joan Manuel Soldevilla i Jordi Casals [Fotos] [1] [Vídeo]
12:00 h – Biblioteca Fages de Climent – Plaça del Sol, 11

Els professors i escriptors Joan Manuel Soldevilla i Jordi Casals parlen sobre la tradició i l’escriptura de la novel·la negra a l’Empordà, repassant els llibres i els escriptors més coneguts del gènere i de la comarca.

Emisió en directe del podcast La Nit Més Fosca: BTK – Dennis Rader [Fotos] [1] [Vídeo]
16:00 h – Auditori Caputxins – Carrer del Rec Arnau, 8

Dennis Lynn Rader és un assassí en sèrie nord-americà, condemnat pels assassinats de 10 persones a Wichita, entre 1974 i 1991. Els seus àlies més coneguts eren BTK, les inicials de Bind, Torture and Kill, que descriuen el seu modus operandi,

“Divulgació del True Crime”, amb Tura Soler i Clara Tiscar [Fotos] [1][Vídeo]
18:00 h – Auditori Caputxins – Carrer del Rec Arnau, 8

Clara Tiscar, directora del pòdcast Criminopatia i la periodista d’El Punt Avui Tura Soler parlen sobre la divulgació del true crime en l’actualitat, repassant les característiques més destacades del gènere a la premsa, la televisió i en els pòdcasts que cada dia més van guanyant reconeixement i escoltes.

“Investigació Forense… analogies”, amb Bruno Pérez i Narcís Bardalet [Fotos] [1] [Vídeo]
19:00 h – Auditori Caputxins – Carrer del Rec Arnau, 8

El pèrit informàtic amb Bruno Pérez i el metge forense Narcís Bardalet conversen sobre una investigació forense analitzant cada un dels mètodes científics que es realitzen en una investigació criminal.

Diumenge 6 de març

“Els enigmes del cas de la Guàrdia Urbana” amb Toni Muñoz, periodista i Mairena Rivas [Fotos] [1] [Vídeo]
19:00 h – Auditori Caputxins – Carrer del Rec Arnau, 8

La periodista del Setmanari Empordà Mairena Rivas i periodista de La Vanguardia i escriptor del llibre “Solo tú me tendrás” sobre el crim de la Guàrdia Urbana, Toni Muñoz, conversen sobre un dels casos que més han commocionat i captat l’atenció mediàtica del país.

El “Crim de la Guàrdia Urbana” és el nom amb què es coneix l’assassinat de Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona el cadàver carbonitzat del qual va ser trobat el 4 de maig del 2017 en un cotxe calcinat a prop del pantà de Foix.