Divendres 01 de març

18:30 h Biblioteca Fages de Climent – Pl. del Sol, 1 [Mapa]

Presentació del llibre de Fàtima Llambrich "Brots de narcosocietat"

El tràfic de droga repercuteix en el dia a dia de tota la societat.

El volum de negoci que genera permet als traficants comprar voluntats, corrompre funcionaris, adquirir poder.

“Brots de narcosocietat” explica aquest fenomen amb investigacions concretes que aporten informació de primera mà de com es relacionen els narcotraficants, quina estructura organitzativa tenen, les connexions amb el Marroc i els policies corruptes, i com conflueix el triangle Galícia – Catalunya – estret de Gibraltar.

Fàtima Llambrich

Periodista especialitzada en informació policial i judicial ha treballat com a periodista de crònica judicial, policial i de seguretat a TV3 des de l’any 2008.

Ha publicat els llibres sobre crònica negra “Sense cadàver” i Brots de narcosocietat i els documentals “El cos del delicte” i “No tinc por!”.

L’any 2018 va rebre el Premi Justícia a la trajectòria professional pel rigor informatiu de les seves cròniques.


20:30 h La Cate – Rda. del Rector Arolas, 4 [Mapa]

Acte d'inauguració del Ceba Negra 2024

Acte protocolari d’inauguració del Festival Ceba Negra 2024 amb representants de l’organització del festival i de les diferents institucions que han col·laborat.

20:45 h La Cate – Rda. del Rector Arolas, 4 [Mapa]

Narcís Bardalet - La Nit d'El Forense

En aquesta sèrie documental de TV3, el periodista Manel Alías i el forense Narcís Bardalet parlen sobre les diferents històries i aventures del metge figuerenc al llarg de la seva carrera professional.

Bardalet ha trobat patrons de conducta que retraten la condició humana davant la mort i compartirà els seus coneixements i anys d’experiència amb Manel Alias, presentador i conductor de la sèrie que es pot veure a TV3 i on es pot conèixer la mort i però sobretot entendre el sentit de la vida.

Narcís Bardalet

Especialista en medicina legal i forense català que ompagina aquesta especialitat mèdica amb la de pediatria.

Ha participat com a forense en les tasques d’identificació de cadàvers del tsunami de l’oceà Índic del 2004 a Tailàndia.

A més, va ser un dels metges que embalsamà Salvador Dalí.

La seva experiència professional va servir de base a la periodista Clàudia Pujol per escriure els llibres Diari d’un forense (2007), Diari d’un forense: anatomia de 10 crims reals (2009), i En l’escena del crim (2010).

El 2018, va publicar El que m’han ensenyat els morts per entendre millor la vida, amb els textos a cura de Tura Soler.