Diumenge 03 de març

11:00 h La Cate – Rda. del Rector Arolas, 4 [Mapa]

Carles Monguilod, Tura Soler, Jordi Grau, Narcís Bardalet, Bruno Pérez - La investigació del segrest de la farmacèutica d'Olot

Marià Àngels Feliu, coneguda com “La Farmacèutica d’Olot” va ser segrestada el 20 de novembre de l’any 1992 després de sortir de la feina a Olot i alliberada el 27 de març de 1994, estan captiva en un petit armari humit d’1,60 metres d’alt, 1,50 d’ample i 1,60 de profunditat durant 492 sent aquest el segrest més llarg que hi ha hagut a l’Estat Espanyol sense motius terroristes.

Amb un seguit d’experts que van participar de manera directa o indirecta en el cas, analitzarem com es va produir el segrest, qui van ser els seus captors i quines motivacions tenien, com es va produir la seva detenció i les conseqüències del procés judicial.


En finalitzar la conferència dinar-taula rodona amb els ponents

Inscripcions aquí

Places limitades

Carles Monguilod

Llicenciat en dret per la Universitat Central de Barcelona. des de l’inici de la vostra activitat professional s’ha especialitzat en dret penal.

Actualment la seva experiència i el seu prestigi reconegut l’avalen com un dels millors advocats penalistes de l’Estat dirigint el Bufet Monguilod Advocats format per cinc advocats amb una trajectòria professional plena d’èxits.

Tura Soler

Periodista d’El Punt Avui especialitzada en la crònica de successos arribant a ser cap d’investigació.

En destaquen especialment els treballs sobre el cas del segrest de Maria Àngels Feliu, Joan Vila, l’assassí del geriàtric d’Olot o el doble crim del pantà de Susqueda.

Jordi Grau

Periodista que vac omençar la seva carrera professional a Ràdio Girona i al Diari de Girona.

Ha estat director adjunt d’El Punt Avui, d’El Punt Avui a les comarques gironines i d’El Punt al Barcelonès Nord i el primer director d’El 9 Esportiu de Catalunya.

Ha col·laborat a TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, la SER, El Punt Avui TV, TVE i la Xarxa i actualment és vicepresident del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona

Narcís Bardalet

Especialista en medicina legal i forense català que ompagina aquesta especialitat mèdica amb la de pediatria.

Ha participat com a forense en les tasques d’identificació de cadàvers del tsunami de l’oceà Índic del 2004 a Tailàndia.

A més, va ser un dels metges que embalsamà Salvador Dalí.

La seva experiència professional va servir de base a la periodista Clàudia Pujol per escriure els llibres Diari d’un forense (2007), Diari d’un forense: anatomia de 10 crims reals (2009), i En l’escena del crim (2010).

El 2018, va publicar El que m’han ensenyat els morts per entendre millor la vida, amb els textos a cura de Tura Soler.

Bruno Pérez

Expert en ciberseguretat i privadesa, Perit Judicial Informàtic Forense i col·laborador en diferents mitjans de comunicació on a través de divulgació en ciberseguretat i privadesa, comenta l’actualitat i consciència sobre la importància que té la ciberseguretat.


14:00 h Restaurant El Pelegrí – Avda. Salvador Dalí, 68 [Mapa]

Dinar Taula-Rodona amb els ponents de la conferència - Els secrets del cas de la farmacèutica d'Olot

MenúPreu 40 €

Primer plat a escollir

  • Timbal de 3 quinoes amb verduretes, formatge feta, alvocats, cuetes de gambetes, aire d’oli de sèsam i cruixent de sèsam
  • Caneló de 3 orígens (pollastre ben criat, vadella del país i porc Duroc) amb crostons de boletus lleugerament glacejat amb beixamel amb un toc de trufes, núvols de formatge trufat i cruixent de vedella

Segon plat a escollir

  • Galta de porc ibèric estofat a baixa temperatura amb amaniment de Mojo Picón, una base de cremós de puré de patates, rovellons i cruixen de bacó.
  • Suprema de salmó a la brasa acompanyat amb una base d’hummus a l’estil del xef, cruixent de porros i coulis de crema de llimona.

Postres a escollit

  • Ganache de xocolata 66 % amb un toc de taronja sobre una base de crumble, acompanyat de gominola de pinya, núvols de maracujà, esferes de maduixes i coulis de fruites
  • Tàrtar de fruites exòtiques amb un quenelle de crema gelada d’arròs amb llet, aire de llima, cruixent de crumiel i coulis de fruits vermells.
  • Pa, aigua vi de l’Empordà blanc o negre i cafè.

RESERVES AQUÍ – PLACES LIMITADES