Publicat el

El Festival Ceba Negra 2024 homenatjarà al pèrit informàtic Bruno Pérez

Se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de març a La Cate i reunirà, per tercer any consecutiu als professionals més rellevants del sector

Aquest dimecres a l’Ajuntament de Figueres els organitzadors del festival de true crime i crònica negra Ceba Negra, Jacint Casademont, Francesc Llopis i Xavi Gorro, han presentant conjuntament amb la regidora de Cultura, Mariona Seguranyes, les dates de la tercera edició del festival que se celebrarà a La Cate de Figueres els dies 1, 2 i 3 de març de 2024.

Aquesta nova edició del Ceba Negra, tal i com han destacat els seus organitzadors, “ha de servir per consolidar el festival i per aquest motiu hem fet una aposta per continuar portant als millors professionals i divulgadors del sector, en aquest cas ja no a nivell català, sinó a nivell estatal”.

 Encara que de moment no s’han anunciat noms l’organització del festival ha assegurat que “durant els 3 dies del festival, els i les assistents podran gaudir de xerrades i diferentes activitats que els faran passar una molt bona estona als amants del gènere, però també a curiosos i a gent que no sigui especialista en la matèria”.

A més a més l’organització del Ceba Negra han volgut premiar al pèrit informàtic i forense Bruno Pérez amb la “Fulla Negra”, un guardó que en les dos anteriors edicions van obtenir el forense Narcís Bardalet i la periodista Tura Soler.

Segons Casademont, Llopis i Gorro “Aquesta edició era el moment de donar el nostre reconeixement a una persona que més enllà de la seva carrera professional, que és brillant, ens ha ajudat, igual que Narcís Bardalet i Tura Soler, amb la seva predisposició i el seu suport a tirar endavant el Ceba Negra”.

Bruno Pérez, que també ha assistit a la presentació ha declarat que “El Ceba Negra és un festival de referència a nivell nacional i estic molt content de poder col·laborar amb ells de manera activa, ajudant-los en temes organitzatius i fent xerrades” i ha afegit que “tenir un guardó com és la Fulla Negra, que han rebut altres gran professionals com Tura Soler o Narcís Bardalet és un gran honor”. 

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mariona Seguranyes, ha destacat “el valor que un festival com el Ceba Negra té per a la ciutat de Figueres, en un moment en què la novel·la negra i el gènere negre està en un molt bon moment de reconeixement de públic i aquest festival a la nostra ciutat n’és l’epicentre durant tres dies”. 

El festival de true crime i crònica negra Ceba Negra anunciarà a tots els convidats per a la edició 2024 a mitjans del més de gener a través de les seves xarxes socials @ceba_negra a Twitter/X, Instagram i TikTok i també a la pàgina web cebanegra.com