Publicat el

Presentació del llibre Qui va matar l’Helena Jubany?

Dijous 31 de març a les 19:30 h a la Sala Erato de Figueres (C/ Escoles s/n) la Llibreria Bookman presentarà al llibre de Yago García i Zamora “Qui va matar l’Helena Jubany?”.

El 2 de desembre del 2001, Helena Jubany va aparèixer morta en un pati de Sabadell. L’havien llençat des d’una terrassa, despullada, cremada i amb una quantitat ingent de benzodiazepines a l’organisme. Setmanes abans havia rebut dos escrits anònims acompanyats de begudes adulterades amb la mateixa substància.

Montse Careta de seguida es va convertir en la principal sospitosa i va ingressar a presó. Tot i que era impossible que cometés el crim sola, el cas va anar morint al jutjat quan ella es va suïcidar, havent defensat fins a la sacietat la seva innocència.

A l’última fase de la investigació judicial, el periodista Yago García treu a la llum documentació inèdita i narra amb precisió penetrant la colpidora història d’un crim i d’una instrucció que han consternat l’opinió pública. Carla Vall, criminòloga experta en violències de gènere, posa a l’epíleg les paraules que ningú no ha emprat en més de vint anys.

El màxim expert del cas Jubany aporta noves claus d’interpretació a la recta final d’un dels crims impunes més flagrants del segle.

La presentació anirà a càrrec de Jacint Casademont i comptarà amb la participació de l’autor del llibre Yago García i Zamora i de l’informàtic forense i expert en ciberseguretat Bruno Pérez Juncà.

Activitat gratuïta. S’agraeix la confirmació d’assistència per correu a llibreriabookman@gmail.com, indicant el nom dels assistents.