Publicat el

El festival de crònica negra Ceba Negra de Figueres tanca la seva primera edició amb èxit absolut

Unes 800 persones van omplir les diferents sales d’arreu de Figueres on es van realitzar els actes que van comptar amb la participació de Carles Porta, Tura Soler o Narcís Bardalet entre d’altres.

La primera edició del festival Ceba Negra de Figueres ha superat totes les expectatives. Els 3 espais l’Auditori Caputxins, la Biblioteca Fages de Climent i el Bar de la Cate van quedar petits per acollir a les diferents conferències que van reunir a la flora i nata de la crònica negra catalana.

Els actes van començar dimecres quan la Taverna Librària va alliberar a diferents punts de Figueres llibres sobre literatura negra i policial.

Dijous a la Cate amb una xerrada del Coach Galàctic Carles Vilaseca es va realitzar un visionat i una taula rodona sobre el documental del 30 minuts de TV3 “Torn la muntanya maleïda”.

El divendres va ser el plat fort del festival on els periodistes Carles Porta i Anna Punsí van parlar sobre el fenomen Crims de TV3 i Catalunya Ràdio.

Dissabte al matí la biblioteca Fages de Climent va vestir-se de literatura negra empordanesa amb els professors Joan Manuel Soldevilla i Jordi Casals que van parlar sobre crònica negra empordanesa. I a la tarda Els Captuxins es van tornar a omplir amb la gravació en directe del podcast La Nit Més Fosca que va ser la nota distesa de la jornada.

Tura Soler, periodista de successos d’El Punt Avui i Clara Tiscar responsable del podcast Crimonopatia van parlar sobre “La divulgació del true crime” i perquè un tema tan escabrós com els crims són tan cridaners per al gran públic.

El dissabte va acabar amb la performance que van dur a terme el forense Narcís Bardalet i Bruno Pérez parlant sobre analogies forenses.

Pérez i Bardalet van explicar com es feien autòpsies, un des de la vessant informàtica i l’altre des de la vessant més física.

El festival va acabar diumenge al Bar de La Cate on la periodista de l’Empordà Mairena Rivas i el periodista de La Vanguardia Toni Muñoz van disseccionar el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Dissabte el vicealcalde de l’Ajuntament de Figueres Pere Casellas va entregar al doctor Narcís Barlet la Fulla Negra de Figuera en reconeixement de la seva trajectòria professional.

Els organitzadors Jacint Casademont, Franchu Llopis i Xavi Gorro han afirmat que “estem molt sorpresos per la bona rebuda de públic i de crítica que ha tingut el festival” i han afegit que “l’any que ve tenim la responsabilitat de consolidar el festival i si pot ser fer-lo créixer”.

Pel regidor de cultura i turisme Alfons Martínez “Figueres s’ha convertit en l’epicentre de la novela i la crònica negra aquest cap de setmana. Un camí que volem consolidar en els propers anys”.

Imatge: feelmoo.visuals