Dijous 3 de març

Conversa amb l’escriptor figuerenc Joan Porxas, autor del llibre “El arte del crimen ampurdanés

A les 19:00 h a la Taberna Libraria_ Carrer Narcís Soler, 6 [mapa]

Amb: Joan Porxas_ Autor del llibre


Després de la transcendental mort del genial pintor Salvador Dalí i l’impacte que va suposar en determinat àmbit de la societat empordanesa, aquesta idíl·lica comarca es trobarà sumida en què serà un dels episodis més tràgics i desconcertants dels darrers temps.

La sobtada aparició d’uns suposats quadres del mestre empordanès, l’autenticitat i la procedència dels quals està sota total sospita, sembla haver despertat l’interès d’un particular cercle de col·leccionistes, estudiosos i marxants d’art, la malaltissa obsessió de les llegendàries obres, que feia anys que eren en parador desconegut, sembla anar més enllà del merament artístic.

Un retrat psicològic i cultural exhaustiu d’uns personatges sense precedents, on qualsevol detall ens pot donar la clau de l’assassí.

Projecció del documental “Tor la muntanya maleïda” i Taula rodona “Odi, ira i traïció a l’entorn personal”

A les 20:00 h a La Cate_ Ronda del Rector Arolas, 4 [mapa]


Al poble de Tor, tocant a Andorra. Poderosos que s’enfronten. Interessos, contraban, l’orgull de la força. Estranys assassinats i sentències que fan créixer la crispació.

Carles Porta ha investigat la història de Tor, la muntanya maleïda. Hi va anar, la primera vegada, per fer un «30 Minuts» per a TV3. I va quedar atrapat.

Durant vuit anys ha tornat repetidament a Tor, per parlar llargament amb uns personatges difícils, plens d’odi, de por i de secrets.


Debatrem sobre el documental «Tor, la muntanya maleïda» amb Carles Vilaseca, coach i creador de Coach Galàctic, un projecte que fusiona el creixement personal i d’equips amb el que denominen “Cultura Friki”.

Titulat en coaching a l’ICT i a la UOC i en Psicologia aplicada a l’Alt Rendiment esportiu per Barça Innovation Hub – Universitas.

 

Descarrega’t el programa de mà clicant aquí